Oktatóközpontunk kisebbik épülete, teljesen felszerelt konyhával, önálló fűtés és vízrendszerrel rendelkezik. Alapvető rendeltetése a Pangea Egyesület önkénteseinek, gyakornokainak elszállásolása, de amennyiben szükség van rá, úgy természetesen a csoportok számára is használható.

Az emeleti közös szálláshelyen 12 ágybetét és +2 pótágy fér el, előzetes egyeztetés alapján a földszinti gyakornoki-gondnoki szoba +4 ágya is rendelkezésre áll. A szállás jellege matracszállás (ez azt jelenti, hogy az ágyaknak nincs lába), amennyiben tehetik, hozzanak saját hálózsákot, az ágyak el vannak látva kispárnával és takaróval, illetve térítés ellenében ágyneműt is tudunk biztosítani.

A földszinten a közösségi helységben található a konyha, önálló ét- evőeszköz- és edénykészlettel, valamint gáztűzhellyel. A központi asztal előkészítésre, étkezésre és megbeszélések, kiscsoportos előadások tartására is alkalmas. A fűtést egy beltéri fáskazán, míg a használati meleg vizet külön bojler biztosítja, a tisztálkodást pedig egy vizesblokk szolgálja. A földszinten található még a gyakornoki-gondnoki szoba, előzetes megbeszélés alapján az itt található akadálymentesített szálláshely és a fürdőszoba is használható.

A Panoráma házhoz tartozik egy műhely is, melyet a gazdaságban szükséges szerszámok, gépek tárolására használunk, illetve egy nagy terasz (innen a Panoráma elnevezés), ahol kézműves és csillagász programokat tartunk, de már maga a kilátás is megéri hogy felsétáljunk.